Söndag

2012-09-23 @ 16:38:21
Imorse rullade bilen med transport från stallet 06.00, gudomlig tid för en söndagsmorgon eller hur? Jag hade anmält mig till en 90 klass och regnet smattrade på bilrutan när vi åkte iväg. Väl framme, tid för bangång på en genomdränkt bana, de hade antagligen fått betydligt mer regn än vi här hemma och banan fylldes av stora vattensamlingar och lervälling. Ajdå tänkte jag, vet hur fjompig hon brukar vara med vatten, och nu gick det inte att undvikas, många av vägarna var tvungna att passeras genom dessa vattensamlingar.
 
Regnet avtog tack och lov!, och det var till och med så att solen kikade fram en stund. Betty blev spänd på framhoppningen som var väldigt liten och smal, men trots det så lyssnade hon bra sen inne på banan och skötte sig bra, vi plaskade oss genom större delen av banan men uteslöt oss på näst sista hindret.  Men jag är väldigt nöjd ändå då jag inte ens trodde vi skulle ta oss dit pga av allt vatten och stressen från framhoppningen.
 
 
När vi väl kom var det bara att smörja upp sakerna igen, för de hade fått nytt utseende efter dagen.
 

Söndag

2012-09-16 @ 16:15:54
Idag blir det en rätt lugn eftermiddag. Var iväg och hoppade Betty på förmiddagen, blir oftast någon av helgdagarna bommarna åker fram. Idag så byggde vi upp en liten bana, det får inte plats så jättemånga hinder i vår 40m paddock men en liten bana fick vi in på ca 5-7 språng.
 
Tränade lite på det som jag kände att vi hade problem med förra helgen, att hon inte orkar komma tillbaka riktigt efter sprången och inte tar halvhalterna helt okej, på hemmaplan är det alltid mycket lättare. Hon är väldigt grön i hoppningen och behöver ett högre tempo, så jag blir ibland lite för försiktig med halvhalterna då jag inte vill störa för mycket. Men jag tyckte att vi gjorde bra ifrån oss båda två idag och hon kändes taktmässig mellan sprången.
 


 
Fina tjejen, hon gör mig så glad!

Helgen som varit

2012-09-10 @ 21:00:58
I lördags gjorde jag något helt nytt, jag var iväg på min och Bettys första hopptävling. Vi har hoppat några clear rounder och pay and jumper på hemma klubben, men nu var det alltså första gången vi åkte iväg. Jag har haft Betty i snart 3 år (tiden går fort när man har roligt) men har alltså inte varit iväg innan och det pga. att hon varit rätt opålitlig mot andra hästar, och jag har tyckt att det varit för stressigt för henne på framhoppningar, det har ju en tendens att bli rätt trångt och rörigt. Men nu när vi varit iväg på endel träningar och dressyrtävlingar så har hon byggt upp sitt självförtroende och blivit mycket bättra mot andra hästar, även om hon ibland kan bli spänd och tittig.
 
Tävlingen i lördags gick helt okej, på framhoppningen ville hon inte hoppa alls, hon stannade till och med på det minsta hindret och jag tror att hon stannade 4-5 gånger på oxret, så förväntningarna var väl inte allt för höga att vi sedan skulle ta oss runt banan.
 
Stopp på första hindret, där hon verkade rätt förvånad över att vi skulle hoppa, men efter det så hoppade hon hela banan galant utan att tveka. Det hade jag verkligen inte förväntat mig efter det humöret hon visade på framhoppningen, men ibland ska man bli positivt överraskad också!
 
Så nöjd lämnade jag vår första hopptävling och blickar fram mot nästa tävling som inte är allt för avlägsen.
 


 
Nu ska jag hoppa i säng, god natt!
 
 
 
 
 

Tävling

2012-09-02 @ 21:28:00
Första omgången av div 3 gick idag i Julmyra (där jag brukar vara och träna regelbundet). Med lite i tankarna att jag inte tycker anläggningen passar som tävlingsanläggning fick jag det idag även bevisat. Ridhuset är oisolerat, ingen riktig läktare utan det har byggts till en i efter hand så man kan stå ens med långsidan och titta direkt brevid manegen. Ingen cafeteria eller riktig toalett och dåligt med parkerings möjligheter. Ingen musik till tävlingen gjorde att allt runt omkring hördes väldigt bra! Publiken vågade knappt förflytta sig och man hör minsta lilla sten som förflyttades utanför ridhuset.
 
Betty var kanonfin på framridningen, hon svarade framåt och lyssnade bra på hjälperna. En riktig fröjd att sitta på! Jag blir framropad av en funktionär som talar om att det är min tur att gå in i ridhuset och jag lämnar framridningen, väl när jag ska gå in "-oj, nej nu ska domaren ta paus så du får vänta härutanför så länge". 10-15 min senare på en grusplan utanför ridhuset, hör vi hur de börjar komma igång inne i ridhuset igen, vi fortsätter vänta och undrar när personalen ska komma tillbaka så vi får komma in i ridhuset. Efter en liten stund kommer det en utspringandes, "-gå in gå in det är din tur att rida!" funktionären var alltså inte på plats och jag håller på att missa min ritt, bittert!
 
Jag får annan hjälp in i ridhuset, och visselpipan ljuder direkt när jag kommer in, så jag hinner alltså inte rida runt banan så som man brukar få göra och som de andra ekipagen fått möjlighet till. Hon blev jättespänd och bjudningen försvann ens med att vi kom in i ridhuset. Vi fick rätt bra betalt för den katastrofala ritten, men hade vi fått komma in på banan i tid och rida runt så hade kanske det spända hunnit släppt innan start.
 
Vet att det klagats från flera håll vilket är tråkigt för både arrangörerna och för ägarna till anläggningen (arrangören hade hyrt anläggningen), nu är det bara att ta nya tag och ladda upp för andra omgången istället som går i Uppsala.
 
 

Hoppning

2012-09-01 @ 16:27:46
Var iväg en kväll till ridhuset för att hoppträna tillsammans med min vän Elin. Hon hade denna dag tagit med sig Gulliver som är en tjej i hennes stalls ponny (har även dressyrtränat tillsammans med mig och Betty några gånger). Nu var ägaren iväg på en skön semester så Elin tog med sig Gulliver för att hoppa lite.
 
Elin och Gulliver
Jag och Betty
 
Var iväg en sväng till Julmyra och ridhuset idag då det var "Julmyra dagarna" med lite jippon, vädret är grått och lite små regningt så känner mig fryssen och stel och har därför bäddat ner mig i sängen igen en liten stund innan det är tid för att åka till stallet och fixa med hästarna. Lär bli gummistövlarna på och varma kläder på om jag ska ge mig ut igen, brrr!
 
 
 
 
RSS 2.0