Lördag

2013-09-28 @ 12:17:15
Jag älskar att kunna ta det lugnt, men samtidigt tar jag mig nästan aldrig tiden till det. Förra helgen var jag tvungen att ställa in en dressyrklass pga att jag kände mig slö och orkeslös, jag hade under natten till tävlingsdagen drabbats av en förkylning. Oftast blir jag inte så förkyld att jag blir sängliggandes men lite slö och matt blir man ju nästan alltid. 
 
Tillbaka på jobbet i måndags i fullfart, dundrandes huvudvärk på tisdagen som resulterade i illamåeende, och sen blev jag liggandes på onsdagen. Men efter att ha vilat en dag så var det bara full fart på't igen och iväg på träning på torsdagen. Jag är fortfarandes förkyld men känner mig för pigg för att vilja spendera dagarna i sängen eller innomhus. Det är väl tur att kroppen talar om när det verkligen är dax att varva ner, men oftast tar viljan mer plats än välbefinnandet. 
 
Träningen gick rätt bra, tränar mycket på att försöka slappna av i min vänstra sida när jag rider. Sen red vi mycket genom grunderna då det var ett tag sedan vi var iväg och red dressyr för tränare. Och jag, eller hästen rättare sagt fick beröm för att vara väldigt avslappnad och harmonisk mot vad hon varit för ca ett halv år sedan. Och mycket det tror jag beror på att vi bytt stall och båda trivs så mycket bättre nu än förr. 
 
 
 
 
 

Film från löshoppningen

2013-09-24 @ 20:45:41
 
 

Löshoppning

2013-09-23 @ 18:50:07
 
Åh vad spännande jag tycker att det är med löshoppning, måste bli bättre på att göra det oftare. Tog med mig Betty till kubben idag där Marlene Smith fanns på plats för att hjälpa till med löshoppningen. Jag har varit riktigt dålig på att löshoppa henne även fast jag vet hur nyttigt det är för Betty som är rätt feg. Jag hoppas att det ska finnas mer tid för hoppning och löshoppning igen när det lugnar ner sig med dressyrtävlingar. Det är så häftigt att få se sin häst live från marken, och se hur hon jobbar. 
 
Marlene som är en väldigt duktig hopptränare gav Betty goda lovord, och visst vet jag att hon kan hoppa och mycket väl, det är bara att hon ska våga och vilja. Men det är väldigt kul att få höra orden från en annan person, och som då dessutom är insatt i hoppningen.
 
Isabelle var med och filmade, och jag ska lägga upp filmen så fort jag lagt in den på datorn. 

Underbar torsdagskväll

2013-09-20 @ 12:11:25

Igår eftermiddag skickade jag ett sms till Elin som har stallet där mina hästar står och frågade om vi inte skulle rida ut en sväng. "Kommer ut om 5 min" fick jag som svar och det gjorde hon. Vi funderade en stund över vart vi skulle rida och sen kom hon på att vi skulle rida ner till sjön som ligger ca 3-4km från stallet. 

Sista biten ner till sjön är verkligen helt underbar, i skogen och på en skoterled med sandmark, perfekt för en galopp! 

Väl nere vid sjön tänkte vi att det var ju lika bra att kolla om hästarna ville svalka benen lite, först är det en stor gräsmatta innan det kommer några meter sand för att sedan komma till sjön. Betty tyckte att kanten mellan gräset och sanden var sjuktlädkig! Hon har ju aldrig gått på sand tidigare! ;) Haha ja, ni vet hur det kan vara. Bara vi väl kom över sanden så plaskade hon på bra ner i vattnet, det var minsann inte läskigt. :) även om det inte var så varmt i luften så sken solen på oss och det var en riktigt mysig uteritt. 

Tävlings schabrak

2013-09-15 @ 17:37:43
Funderar på att beställa nytt tävlingsschabrak till dressyren, men jag vet inte hur det ska se ut riktigt. Det ska vara vitt och sen vill jag nog ha något glitter eller bling runt kanten. Men sen funderar jag på om jag ska ha färg på kantbanden eller inte, och isåfall vilken färg?
 
Kom gärna med förslag! Just nu har jag ett vanligt enkelt vitt.
 
 
 
 

Intervaller och tågträning

2013-09-13 @ 20:28:00
 
Vilken härlig höstdag det har varit idag, solen har strålat och det har luktat härligt ute i (jag verkligen älskar doften av höst och skog). Hästarna går ute sista helgen nu, och det ser ut att bli helt okej väder, men sen till nästa vecka så ska det tydligen komma in lite regn, tråkigt med regn och lera, men bra för svampen i skogen, så att jag, sambon och hundarna kan ut och plocka för att fylla på i frysen, för just nu är det helt slut på förvällda från förra året.
 
Betty och jag var ute och red intervaller på åkern idag, samtidigt som vi tränade på tåg. Stallet där jag har hästarna ligger en bit från spåret och jag försöker att rätt så ofta rida ner till spåret för att öva. Nu går det att rida på en åker i direkt anslutning till spåret så det går att välja hur nära tåget man vill vara. Betty är inte speciellt berörd av det, när det kommer framifrån bryr hon sig inte alls, bakifrån lite grann. Hon har varit bakskygg och är fortfarande i vissa situationer så jag tycker att hon skötte det bra, tågen låter ju inte så jättemycket, men de går fort och kan överraska och ser kanske lite skräckinjagande ut kan jag tycka. 

Bra helg!

2013-09-12 @ 20:36:39
 
Första omgången av dressyrallsvenskan började bättre än väntat! Betty som fortfarande går ute har varit rätt trött den senaste tiden och börjar nog att längta in lite smått. Så dagarna innan tävlingen var jag rätt orolig för att hon inte skulle orka. Men väl på tävlingsplatsen hade jag en häst med glimten i ögat inför första starten. Hon laddade verkligen för att göra mellantraven och resten av programet flöt också på bra och med en bra känsla, jag var väldigt nöjd, och det var tydligen domaren också som gav oss väldigt fina %. Andra starten var också helt okej, då hade väl både hon och jag blivit lite trötta men vi fick ändå en okej ritt utan några större missar. Så efter en fin helg kunde jag med gott samvete låta henne vila i en vecka för att själv packa resväskan för att åka till Sardinien i Medelhavet för sol och bad, och jag har hört att hon har haft det riktigt fin här hemma också med sol och massor av äpplen, sista veckan på hennes sommarbete innan det är tid för att komma in och sätta full fart med träningen och allt annat. Nu kör vi!
 
RSS 2.0